Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 15 januari 2019

Jeroen Wiertz kandidaat vicevoorzitterschap gemeenteraad

Onze fractievoorzitter Jeroen Wiertz heeft zich kandidaat gesteld voor het vicevoorzitterschap van de gemeenteraad. Deze positie kwam vrij nadat CDA’er Marcel Zielman er om gezondheidsredenen mee moest stoppen. Er hebben zich nog twee andere kandidaten gemeld.

We herinneren ons natuurlijk allemaal nog hoe vorig jaar zeer tegen onze wens het reglement van orde werd gewijzigd, waardoor het ook fractievoorzitters werd toegestaan vicevoorzitter van de raad te worden. Jeroen is echter van plan om zijn fractievoorzittershamer door te geven aan Monique van Saane, indien hij verkozen wordt. “Wij blijven van mening dat deze twee functies niet verenigbaar zijn”, aldus Jeroen.

De gemeenteraad beslist tijdens de vergadering van 15 januari wie de nieuwe vicevoorzitter van de Almelose gemeenteraad wordt.