Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 maart 2018

D66 Almelo: twee zetels in nieuwe raad

Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft D66 Almelo twee zetels behaald. Op een kleine 50 stemmen na behaalden we een derde (rest)zetel.

Monique van Saane behaalde zoveel stemmen (ruim 300) dat zij met voorkeursstemmen in de raad kwam en samen met lijsttrekker Jeroen Wiertz de fractie gaat vormen. Die fractie wordt versterkt met Jeffrey Khan, die in de komende periode raadsvolger wordt.

Nejat Sucu behaalde ook meer stemmen dan nodig voor een voorkeursplek, maar viel toch buiten de boot omdat we maar 2 zetels hebben.

Deze uitslag betekent helaas dat D66 afscheid moet nemen van de raadsleden Gerrit Stam en Martin Mulder. D66 dankt hen zeer voor al het geen zij in de afgelopen tijd voor de partij en Almelo hebben betekend.

Jeffrey Khan