Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 10 maart 2018

D66 Twente kiest voor Agenda voor Twente

D66 heeft in alle gemeenten in Twente met volle overtuiging voor de Agenda voor Twente gestemd. Deze agenda is belangrijk voor de bereikbaarheid en de sociale en economische ontwikkeling van de regio. Samen optrekken als Twentse gemeenten is belangrijk om (financiële) steun te krijgen voor onze plannen in Zwolle, Den Haag en Brussel. Dit belang wordt onderkend door ondernemers en onderwijsinstellingen, maar helaas niet door alle gemeenteraden in Twente. Ook voor de afdelingen van D66 in Twente geldt dat zij in eerste instantie opkomen voor de lokale belangen in hun gemeente, maar voor onderwerpen als de Agenda voor Twente is het júist in het lokale én regionale belang om samen op te trekken. D66 Twente wil nu vooruit, liefst met meer geld en meer focus.
Rijssen-Holten en Almelo doen niet mee De gemeenteraad van Almelo koos 6 maart om niet mee te doen voor een bedrag van € 7,50 per inwoner. Reden, het geld is er niet. Een aantal weken eerder besloot ook de gemeente Rijssen-Holten om niet mee te doen met de Agenda voor Twente. Reden, het gevoel dat de Agenda voor Twente lokaal niet voldoende gaat opleveren. Dit sentiment is tegengesteld aan het idee dat de Agenda voor Twente juist projecten gaat ondersteunen die goed zijn voor héél Twente. D66 Twente is teleurgesteld, zeker omdat het nieuwe kabinet juist € 950 miljoen gereserveerd heeft voor ondersteuning van regionale economische programma. Maar we kunnen het besluit van deze twee gemeenten alleen maar respecteren.

Ondernemers zien het belang van de Agenda voor Twente Twentse ondernemers volgen de politieke discussie met verbazing. De Kring Werkgevers RijssenHolten en de Twente Board zijn duidelijk. “We moeten juist als één team optreden als we Twente economisch beter willen maken. Alleen met samenwerking tussen overheid, ondernemers, onderzoek en onderwijs (de 4 O’s) maken we de Twentse taart groter.” De regio Eindhoven gaat ter vergelijking met volle vaart vooruit. Daar doen 21 gemeenten samen € 10 per inwoner in de pot. De Agenda voor Twente is juist nodig om voorop te blijven lopen als techniekregio. Want ondernemers in de industrie zorgen voor veel werkgelegenheid en dat wordt alleen maar meer in de toekomst. D66 Twente wil daarom dat hun stem gehoord wordt.

D66 Twente wil volle kracht vooruit De deur staat altijd open voor gemeenten om alsnog mee te doen, maar D66 Twente wil zich niet langer laten gijzelen door politieke partijen die willen blijven praten maar geen boter bij de vis doen. Wat D66 Twente betreft is het nu volle kracht vooruit, het liefst met meer geld en met meer focus. Er liggen kansen om de samenwerking te vergroten. De economie stopt niet bij de grenzen van Twente. De banden met Duitsland worden sterker en Twente heeft qua bedrijvigheid en onderwijs veel binding met de Achterhoek. De deur blijft open staan voor Rijssen-Holten en Almelo om zich alsnog aan te sluiten. D66 Twente hoopt, samen met de ondernemers in Twente, dat het belang van de Agenda voor Twente alsnog door andere partijen wordt ingezien. Op 21 maart kan u als kiezer dat belang kenbaar maken. Stem daarom voor de Agenda voor Twente, stem D66 in uw gemeente.