Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 8 maart 2018

D66 organiseert Wiettop in Almelo

D66 Almelo organiseert op 15 maart a.s. een Wiettop, om over de toekomst van het Nederlandse softdrugsbeleid te discussiëren. Centraal staat de stelling: “Het regulieren van de wietteelt is goed voor de volksgezondheid en vermindert de criminaliteit”. Hoewel georganiseerd door D66, is de top voor iedereen toegankelijk die graag mee wil praten over deze thematiek. Te gast zijn onder meer Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66), initiatiefneemster van de wietwet, en verschillende experts uit het werkveld, waaronder een coffeeshophouder, iemand van de stichting Suver Nuver en diverse vertegenwoordigers van regionale politieke partijen.

Experimenten
In het regeerakkoord staat dat dit kabinet in zes tot tien gemeenten gaat experimenteren met de regulering van wietteelt. D66-Kamerlid Vera Bergkamp: “Nu mag cannabis wel verkocht worden, maar mag het niet geteeld of aangevoerd worden. Wat D66 betreft is die situatie onhoudbaar. Daarom is het goed dat we gaan experimenteren met gereguleerde wietteelt. Veel gemeenten hebben aangegeven daaraan mee te willen werken.” Minister Bruins van Medische Zorg en Minister Grapperhaus van Justitie & Veiligheid hebben onlangs een commissie aangesteld  die de wietexperimenten gaat opzetten. Op de Wiettop worden door de deelnemers kennis en ideeën uitgewisseld over het reguleren van wiet.

Wiettop
Dat het huidige softdrugsbeleid niet meer voldoet aan de moderne tijd, daar is iedereen het wel zo’n beetje over eens. Maar hoe moet het worden verbeterd? Waar zitten de knelpunten? En waar moet er geëxperimenteerd worden met nieuwe vormen van beleid? Allemaal vragen die aan de orde komen op de Wiettop in Almelo op 15 maart a.s. Tweede Kamerlid voor D66 Vera Bergkamp gaat op deze avond in gesprek met geïnteresseerden die willen meepraten over de toekomst van ons softdrugsbeleid. De Wiettop is toegankelijk voor iedereen en vindt plaats op 15 maart van 20:00 tot 22:00 in Villa Valetudo, Lankampsweg 3 in Almelo.