Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 9 november 2017

Kamerlid Pia Dijkstra bezoekt ZGT

Op maandag 6 november 2017 bracht Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) en een aantal Overijsselse D66-bestuurders een werkbezoek aan ZGT in Almelo. Doel van dit bezoek was om met elkaar in gesprek te gaan over de ontwikkelingen in de zorg en in het bijzonder over de ontwikkelingen binnen ZGT.

Tijdens het werkbezoek werd onder meer gesproken over de ontwikkelingen in de zorg, de toenemende registratiedruk, de financiering in de zorg en de samenwerking met andere ziekenhuizen, zoals de samenwerking met MST, Deventer Ziekenhuis en ZGT als het gaat om oncologische zorg.

Pia Dijkstra heeft zorg in haar portefeuille als Tweede Kamerlid. Zij vindt het dan ook belangrijk om dit soort werkbezoeken te brengen en persoonlijk met mensen in de zorg in gesprek te gaan. Pia Dijkstra: “Ik ben enthousiast over de betrokkenheid van de mensen binnen ZGT. Door dit werkbezoek zie je met eigen ogen hoe het gaat op de werkvloer en dat is veel beter dan wanneer je mensen ontvangt in Den Haag. De informatie die je nu krijgt blijft veel beter hangen.”

Naast het inhoudelijk overleg met de Raad van Bestuur en een bestuurslid van de Coöperatie Medisch Specialisten, bracht de delegatie een bezoek aan de Intensive Care en het nieuwe Moeder Kind Centrum in ZGT. Tijdens het werkbezoek toonde Pia Dijkstra zich zeer geïnteresseerd. Zowel de medewerkers van de Intensive Care als van het Moeder Kind Centrum beantwoordde de vragen van de delegatie met veel enthousiasme. “Wij zijn er volgens mij in geslaagd om de delegatie van D66 op de hoogte te brengen van een aantal ontwikkelingen en het belang om hoogwaardige kwaliteit van zorg en de toegankelijkheid ervan te behouden voor de Twentse patiënt”, aldus Ton Ruikes, voorzitter Raad van Bestuur ZGT.

Vanuit D66 waren verder aanwezig: Gedeputeerde Annemieke Traag, Rineke Gieske-Mastenbroek (Alumni D66 Overijssel), Monique van Saane (bestuurslid D66 Twente West voor D66 Almelo) en Jaimi van Essen (fractievoorzitter D66 Losser).