Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 12 november 2009

D66 Almelo – Nieuw Heracles stadion: JA!

De ambities van Heracles zijn behoorlijk. Maar ze zijn ook goed. Het zal duidelijk zijn dat Almelo wel vaart met een eredivisieclub. En daarvoor is het stadion simpelweg te klein. D66 hecht veel waarde aan sport en aan de motiverende werking die Heracles heeft op de sportbeoefening in Almelo. Maar het probleem van het kleine stadion kan omgebogen worden in het op een verstandige manier verder uitbouwen van het voorzieningenniveau van Almelo. Het Polmanstadion vergroten is technisch niet mogelijk. Daarom wil D66 de bouw van een nieuw stadion, mits het Polmanstadion omgebouwd wordt tot een zwemcomplex met 50m bad én een evenementenhal. Daarmee vult Almelo het gat op wat het Expo Center laat vallen én heeft Almelo een volwaardig en exploitabel zwembad. Het huidige zwembad voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en wordt steeds kostbaarder. De combinatie van een IISPA, een nieuw zwembad, een evenementenhal die concerten mogelijk maakt én een nieuw Heraclesstadion leggen een ijzersterke basis voor de positionering van Almelo als moderne stad.